Író/gép

Furcsán hangzik majd, tudom, de el kell újságolnom, hogy találtam egy programot, amivel öröm írni. És könnyű is! Mondhatni kikapcsolja a gép többi részét, a netezésre, játékra, rajzolásra, olvasásra és egyéb diverziókra csábító ikonokat, környezetet… mindent. Csak a szöveg marad, a megírandó szöveg (barátságos, oldschool mátrix-zölddel a fekete monitoron), meg az író (jelen esetben én) a billentyűzet előtt. Lenyűgöző. Csupán azt nem értem, hogy mi a túróért kellett egy ilyenre — egy ilyen színvonalon kidolgozott ilyenre! — nem is tudom, hány évet várni PC-n.

Most, hogy ez megvan, már csak az kell, hogy időm is akadjon az írásra. Jövő hét közepéig biztosan nem lesz — ugyanis kritikus tömegű, mondhatni regénnyi szöveget fordítok magyarról angolra (!) épp, és lapzárta is van a nagyszemű újságnál –, de utána… Hmm, utána már érdemes lesz komolyan belegondolnom abba, hogy ha naponta csak egy oldalt írok, akkor az egy év alatt egy komplett regényt jelent… ;)

4 thoughts on “Író/gép

  1. Hanna, razor: ott a pont razor commentjében, arra gondolok, igen! :) meg arra is, hogy valaki vehetne nekem ajándékba egy mac-et… hint, hint, nudge, nudge. :D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s