ismételt félvállas gótulás, kreativitás témakörben

írtál valamit? rajzoltál vagy festettél valamit?

már abban a percben régi a műved, amikor megjelent. már akkor arról beszélnek, ami holnap, vagy jövőre várható.

kb. negyed órád van. jobb esetben egy hosszabb blogbejegyzés valahol, amit aztán elolvasnak pár ezren — akik nem sokkal később mind továbblépnek egy másik blogbejegyzésre, majd egy harmadikra… egy másik könyvre, egy másik netes galériára, egy másik myspace oldalra, egy másik torrentre.

ennyi volt, amit alkottál.

ha nagyon nagyot dobtál, vagy nagyon nagy név vagy, még visszatérnek rád és a művedre egyszer-kétszer, többen is: egy díjkiosztó, vagy kettő — de aztán jön a következő évi díjkiosztó, és téged a műveddel együtt elsöpör az információ-cunami, hacsak nem alkotsz máris valami újat, amivel újabb öt percig meglovagolhatod az óriáshullámot.

mandala, ja, amit a világ is segít szétrúgni.

valójában részben ezért szeretek jobban mesélőként mesélni, mint írni. ha jól megy a dolog, tovább tart a közös, ám valahol mégis általam irányított alkotás varázsa. személyesebb is. dinamikusabb. és az, hogy kb. 5 ember részesül belőle, nem sokkal több… mit számít?

ez persze nem azt jelenti, hogy kiszerettem volna az írásból, rajzolásból stb. és azt sem állítom, hogy nem örülök, ha több emberhez eljut valami, amit alkotok — de fontos, hogy néha átgondolja és lejegyezze az ember ezeket a dolgokat, érzéseket is.

hátha legközelebb máshogy látom majd.

3 thoughts on “ismételt félvállas gótulás, kreativitás témakörben

  1. a másik oldalról viszont a mesélés csak akkor jó, ha épp játékos vagy :D elolvasni, megnézni több embert tudok, mint a meséjében részt venni.

  2. gillz: igen, ez igaz. és jó is belekerülni valaki más világába arra az öt percre, pár órára, vagy pár napra – ezen az oldalon nincs “probléma”. :) csak a másikon… de ott sem probléma, csak néha nehéz így szembenézni az instant múlandósággal.

    rosseb: igen, ebben van valami. nálam is van pár kép a falon, és még azt is tudom, kik az alkotóik — de évente egyszer jutnak eszembe (mint emberek), jobb esetben. és pont erről van szó…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s